Σάββατο, 25 Ιανουαρίου 2014

Τα δίδυμα "ΟΙ", "ΑΙ" και "ΕΙ"!

Αυτήν την εβδομάδα η επανάληψη είχε μία μικρή ιδιαιτερότητα. Αφού τελειώσαμε πλέον με την αλφαβήτα, έπρεπε να βρούμε δραστηριότητες με τη μορφή παιχνιδιού για το "ει", "αι" και "οι", έτσι ώστε να είναι πρωτότυπες, ευχάριστες και προσιτές στα παιδιά!
Έτσι λοιπόν στην παρέα μας μπήκαν 3 ζευγάρια διδύμων!

Ο Όμικρον και η Γιώτα (ΟΙ),
ο Έψιλον και η Γιώτα (ΕΙ)
και ο Άλφα και η Γιώτα (ΑΙ)!


Από την αρχή της εβδομάδας που ασχοληθήκαμε με τα γράμματα αυτά, σημειώναμε κάθε μέρα στο χέρι μας με διαφορετικό χρώμα τα δίδυμα που μαθαίναμε...
Ενδιάμεσα, κάναμε μία επανάληψη την Αλφαβήτα στο "Δέντρο των Γραμμάτων" για να μη ξεχάσουμε και τη σωστή σειρά!Ήμασταν πλέον έτοιμοι να γνωρίσουμε τα δίδυμα, αλλά όχι ακόμα αυτά του βιβλίου!
Στο σχολείο μας υπάρχουν δίδυμα αδέρφια και στη Β' και στη Γ'τάξη και έτσι λοιπόν δε χάσαμε την ευκαιρία να τους επισκεφτούμε και να τους γνωρίσουμε από κοντά!!

Ένα μεγάλο ευχαριστώ για τη φιλοξενία στην κυρία Μελίνα της Δευτέρας, την κυρία Δέσποινα της Τρίτης, καθώς και σε όλα τα παιδιά!:)Και τώρα ήμασταν πραγματικά έτοιμοι να γνωρίσουμε τις μαμάδες των δικών μας διδύμων!
Η μαμά "Ε" και η μαμά "Ι"!
Σ'αυτό το σημείο έπρεπε να βρούμε (ανάλογα με το πώς διαβάζουμε τα διπλά αυτά γράμματα), σε ποια μαμά ανήκει το κάθε ζευγάρι διδύμων, να της τα δώσουμε, γιατί περιμένει πώς και πώς να τα αγκαλιάσει!

Διαπιστώσαμε ότι η μαμά "Ι" έιχε πολλά παιδιά και συγκεκριμένα 2 ζευγάρια διδύμων!

Αφού ταιριάξαμε τα μωράκια με τις μαμάδες τους ήρθε η ώρα να τα πάμε μία βόλτα! Κι εδώ όμως έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα μικρό πρόβλημα...
...πρέπει να βρούμε το σωστό καρότσι για το κάθε ζευγάρι διδύμων!Ανάλογα λοιπόν με τη λέξη, κάναμε το σωστό συνδυασμό και καταφέραμε να τα πάμε βόλτα!Σ'αυτό το σημείο αφήσαμε τα μωράκια στις μαμάδες τους και ανταμειφθήκαμε με ένα παιχνίδι στον υπολογιστή!
Το μόνο που προλάβαμε να παίξουμε ήταν για το "αι" :

Παρόμοια παιχνίδια υπάρχουν
 για το "ει"
:http://www.jele.gr/activity/a/language/glossa026.swf
και για το "οι":http://www.jele.gr/activity/a/language/glossa027.swfΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου