Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2014

Αλφαβήτα-ουράνιο τόξο!

 Στην επανάληψη της Παρασκευής ασχοληθήκαμε με την αλφαβήτα. Αν και την ξέραμε αρκετά καλά, ένα παιχνίδι με τα γράμματα θα μας βοηθούσε ακόμα περισσότερο!


Σε χαρτί του μέτρου πήραμε κηρομπογιές και σχεδιάσαμε το ουράνιο τόξο με 24 χρωματιστές γραμμές(όσες και τα γράμματα) και συννεφάκια!

Χωριστήκαμε σε δύο ομάδες...

...και το κάθε παιδί έπρεπε να γράψει από ένα γράμμα στο ίδιο χρώμα με τη γραμμή.Στην πρώτη σειρά η αλφαβήτα ήταν γραμμένη με κεφαλαία, στη δεύτερη με τα μικρά και συνεχίσαμε με τον ίδιο τρόπο και για τις 6 γραμμές εναλλάξ!

Η ομάδα που θα κέρδιζε θα ήταν εκείνη που θα έγραφε πιο γρήγορα και σωστά την αλφαβήτα!Αφού τελειώσαμε με την αλφαβήτα, έμενε να γεμίσουμε τα συννεφάκια με βαμβάκι!
Έτοιμο το ουράνιο τόξο!Τέλος, η κάθε ομάδα έγραψε το όνομά της και το ουράνιο τόξο μας κρεμάστηκε στον τοίχο!Στην επόμενη δραστηριότητα,  συγκεντρώσαμε διάφορα αντικείμενα που το καθένα απ'αυτά ξεκινούσε από ένα διαφορετικό γράμμα.
Αρχικά βάλαμε στη σειρά τα γράμματα...


Το κάθε παιδί έπρεπε να ονομάσει το αντικείμενο, να πει το γράμμα από το οποίο ξεκινάει και να το τοποθετήσει στο σωστό κομμάτι του παζλ!

4 σχόλια:

  1. Υπέροχα τα ουράνια τόξα της Αλφαβήτας. Μπράβο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μία αλφαβήτα διαφορετική! Πολύ όμορφα! Ρούλα μου, σε περιμένει βραβειάκι http://xristinakt.blogspot.gr/2014/01/blog-post.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή