Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2015

Εκδρομή στην Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης

Στα πλαίσια της Ευέλικτης Ζώνης με θέμα τη "Διατροφή" οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α΄, Β', Γ' και Δ' τάξης επισκέφτηκαν την Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης για να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα "Με Γάλα Παιχνίδια"!Η ξεναγός μας, η κα. Μάγδα Ασλανίδου, ανέλαβε να μας δείξει το αγρόκτημα! 
Αρχικά μας ενημέρωσε για τα προϊόντα της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής!


Επόμενος σταθμός ήταν το κτίριο της σχολής, στο οποίο είχαμε τη δυνατότητα να φτιάξουμε τη δική μας ετικέτα και να την κολλήσουμε σε ένα πλαστικό μπουκάλι!
Οι ετικέτες μας ετοιμάζονται!
Παράλληλα με την ετοιμασία της ετικέτας, είχαμε την ευκαιρία να φτιάξουμε κρέμα, ανακατεύοντας όλοι το μείγμα!Έτοιμα τα μπουκάλια μας!
Στη συνέχεια επισκεφτήκαμε το χώρο που γίνεται η παστερίωση και ενημερωθήκαμε για τη διαδικασία που χρειάζεται για να φτάσει το γάλα στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ!

Αυτήν την ώρα την περιμέναμε από τη στιγμή που φτάσαμε στη Γεωργική Σχολή!
Επιτέλους είδαμε τις αγελάδες!


Μετά από τόση ξενάγηση, ήρθε η ώρα για ένα διάλειμμα...
...καθίσαμε να φάμε και να ξεκουραστούμε!
Συνεχίσαμε με το αρμεκτήριο και ενημερωθήκαμε ότι οι ώρες που αρμέγονται οι αγελάδες είναι 3 το μεσημέρι και 3 το βράδυ(όπως δείχνει και η εικόνα)!
Η κα. Μάγδα μας έδειξε τη μηχανή αρμέγματος...
...και δοκιμάσαμε να δούμε αν πονάνε οι αγελάδες κατά τη διάρκεια του αρμέγματος!
Παρατηρήσαμε τα κίτρινα "κοσμήματα" που φοράνε στα αυτιά και το πόδι και μάθαμε ότι σ'αυτά αναγράφεται η ταυτότητά τους και η ποσότητα από το γάλα! 
Τέλος, δοκιμάσαμε να αρμέξουμε κι εμείς μία ψεύτικη αγελάδα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου