Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2015

Επίσκεψη στο Νηπιαγωγείο!

Την περασμένη Παρασκευή περίμενε τα παιδιά μία μικρή έκπληξη!
Στα πλαίσια του προγράμματος "Ομαλή μετάβαση των νηπίων στο Δημοτικό" είχαμε συνεννοηθεί με την αγαπημένη συνάδελφο νηπιαγωγό, Ελένη Τουλιοπούλου, (από το 2ο Νηπιαγωγείο Κασσανδρείας) να πραγματοποιήσουμε μία πρώτη γνωριμία!

Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν με την ιδέα, αφού ήδη τους ήταν γνωστό το μέρος που θα πηγαίναμε και ήθελαν πολύ να δουν αν άλλαξε ο χώρος του Νηπιαγωγείου!Φτάνοντας, συναντήσαμε την κυρία Ελένη στην είσοδο που μας υποδέχτηκε μαζί με τα παιδάκια - και πλέον τους καινούριους μας φίλους!
Τακτοποιηθήκαμε στις θέσεις μας και περιεργαστήκαμε λίγο το χώρο, γιατί είχαμε περίπου ένα χρόνο να βρεθούμε εκεί!
Συγκεντρωθήκαμε όλοι μαζί, μικροί μεγάλοι, και με τη βοήθεια της κυρίας Ελένης αρχίσαμε να συστηνόμαστε! 

Μετά τη γνωριμία, ήρθε η ώρα για την ανταλλαγή των αναμνηστικών! Πριν ξεκινήσουμε την επίσκεψή μας, είχαμε ετοιμάσει στην τάξη 
τα βραχιολάκια της φιλίας και με κλήρωση επιλέξαμε σε ποιο παιδί θα το δίναμε!

Η ευθύνη μας βέβαια δεν τελειώνει στο να δώσουμε το βραχιολάκι, αλλά στο να γίνουμε οι προστάτες τους για του χρόνου που θα έρθουν στο σχολείο μας και να τους βοηθάμε σε οτιδήποτε χρειαστούν, ώστε να νιώσουν μεγαλύτερη ασφάλεια-τουλάχιστον για τον πρώτο καιρό!
(Η κατασκευή για το βραχιολάκι από πλαστικό μπουκάλι στο...pinterest!)


Τα παιδάκια από το νηπιαγωγείο μας είχαν ετοιμάσει πολύ όμορφα καδράκια με ζωγραφιές! 
Η ώρα της ανταλλαγής!
Μετά την ανταλλαγή των αναμνηστικών, για να ολοκληρωθεί η διαδικασία, έπρεπε να βοηθήσουμε τους μικρούς μας φίλους να γράψουν το όνομά μας πάνω στο καδράκι!

Ύστερα από την πρώτη μας γνωριμία, είπαμε να...παραγνωριστούμε παίζοντας όλοι μαζί με τα παιχνίδια του Νηπιαγωγείου!:)
Από δω και πέρα στην τάξη θα έχουμε στην παρέα μας τους καινούριους μας φίλους![Ελένη, σ' ευχαριστούμε πολύ για τη φιλοξενία και σας περιμένουμε σύντομα στην τάξη μας!!]Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου