Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

Τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης!

 Η παρακάτω δραστηριότητα αφορά περισσότερο στην ασφάλεια/προστασία των παιδιών, παρά σε μία επαναληπτική άσκηση στα Μαθηματικά.
Είναι ιδιαίτερα χρήσιμο να μάθουν από νωρίς τα παιδιά το τηλέφωνο ενός προσώπου εμπιστοσύνης (γονιών, συγγενών κτλ) σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.
Η τηλεφωνική επικοινωνία μαζί τους μπορεί να χρειαστεί για ασήμαντο λόγο μέχρι για κάτι πιο σοβαρό, όπως μία εξαφάνιση.

Στόχος δεν ήταν να τρομοκρατηθούν τα παιδιά, αφού η δραστηριότητα έγινε με τη μορφή παιχνιδιού και μόνο στην τελική συζήτηση αναφέρθηκαν ποιες μπορεί να είναι αυτές οι έκτακτες περιπτώσεις.



 Ξεκινήσαμε αποκτώντας το δικό μας κινητό, που είναι και το μοναδικό που επιτρέπεται στην τάξη μας!
[Το κινητό από ΕΔΩ.
Το σταθερό από ΕΔΩ.]
Πήραμε τηλέφωνο αγαπημένα μας πρόσωπα που έχουμε καιρό να τα ακούσουμε σχηματίζοντας διάφορους τυχαίους αριθμούς...

...και συνομιλήσαμε μαζί τους!



Στη συνέχεια και εφόσον είχαμε μάθει απ' έξω το τηλέφωνο ενός συγγενικού μας προσώπου, σχηματίσαμε τον αριθμό στο μεγάλο πληκτρολόγιο της τάξης και πλέον μπορούμε να παίζουμε μ' αυτό και να ελέγχουμε τη μνήμη μας!


*Μία συνέχεια αυτής της δραστηριότητας θα μπορούσε να είναι, όταν μάθουμε τους αριθμούς μέχρι το 100, να απομνημονεύσουμε ανά δύο τα νούμερα του τηλεφώνου, κάνοντας έτσι επανάληψη τους διψήφιους αριθμούς! *



Τέλος, στην παρακάτω διεύθυνση, ο οργανισμός 
Ηope for Children Κύπρου δίνει ορισμένες συμβουλές πρόληψης για περιπτώσεις απαγωγής παιδιού.http://www.philenews.com/el-gr/koinonia-eidiseis/160/257759/symvoules-stous-goneis-gia-apagoges-paidion