Κυριακή, 9 Οκτωβρίου 2016

Διαγωνισμός λέξεων!

Την προηγούμενη Παρασκευή κάναμε τον πρώτο διαγωνισμό στις λέξεις που ήδη έχουμε μάθει (παπί, πίτα, πατάτα, τόπι, έλα)!

Χωριστήκαμε σε 5 ομάδες τεσσάρων ατόμων, βγήκαμε έξω από την τάξη και ο πιο κατάλληλος χώρος για να διεξαχθεί ο διαγωνισμός ήταν το αμφιθέατρο του σχολείου! Αρχικά συμφωνήσαμε ότι σημασία δεν έχει ποια ομάδα θα είναι η πρώτη που θα τελειώσει, αλλά εκείνη που θα τα κάνει σωστά, γι'αυτό δε θα είναι μόνο ένας ο νικητής!
Κάθε ομάδα πήρε από ένα φυλλάδιο (βλ. παρακάτω).

Αρχικά ο κάθε ένας από την ομάδα, γράφοντας μία λέξη από κάθε συννεφάκι, έπρεπε να πατήσει πάνω στις βουλίτσες για να σχηματίσει τη λέξη και μ'αυτόν τον τρόπο να την ξαναθυμηθεί! Η εικόνα βοηθούσε στην αναγνώριση της λέξης!
Στην επόμενη σελίδα τα πράγματα δυσκόλευαν, καθώς έπρεπε να γράψουμε (πάλι ο καθένας από μία λέξη σε κάθε συννεφάκι)από την αρχή τη σωστή λέξη! Σ'αυτήν την περίπτωση βοηθός μας ήταν οι λέξεις με τις βουλίτσες στην πρώτη σελίδα, αφού ανατρέχαμε εκεί για να βεβαιωθούμε ότι τις γράφουμε σωστά!
 Για να ανακηρυχθεί μία ομάδα νικήτρια θα έπρεπε να έχει σωστά όχι μόνο τα γράμματα αλλά και τους τόνους!!
Ο πρώτος μας διαγωνισμός στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, καθώς όλοι μας βγήκαμε νικητές (και έμεινε και πολύ ευχαριστημένη η κυρία που έγινε μ'αυτόν τον τρόπο και η επανάληψη της Παρασκευής!)! :)


3 σχόλια:

 1. Ρουλίτσα γεια σου!!! Πήρα το θάρρος να σου ζητήσω μία χάρη, αν φυσικά μπορείς!!!
  Μου άρεσε η ιδέα σου για την Ημέρα της Διατροφής με το ουράνιο τόξο των τροφών!!! Πολύ μου άρεσε...σκέφτομαι να το φτιάξω κι εγώ με τις ομάδες μου μέσα στην τάξη. Μπορείς να μου στείλεις το πατρόν, για να το εκτυπώσω άμεσα; Έχεις κάποιο e-mail ή να σου στείλω το δικό μου ή μπορείς να το ανεβάσεις στην σελιδούλα σου;
  Σε φιλώ
  Νιλολέττα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Νικολέττα μου,η εικόνα είναι από το pinterest και συγκεκριμένα από το https://gr.pinterest.com/pin/488359153318472525/ ή μπορείς να το βρεις στις εικόνες στο google ως "eat a rainbow printable"!

   Διαγραφή
 2. Σ' ευχαριστώ πολύ πολύ για την βοήθεια!!! Το βρήκα ήδη, το εκτύπωσα και την Δευτέρα πιάνουν δουλειά οι ομάδες μου. Σήμερα φτιάξαμε μια τεράστια Πυραμίδα Διατροφής (σε χαρτί μέτρου, μην φανταστείς τίποτα άλλο) και δίπλα της θα μπει το πολύχρωμο ουράνιο τόξο.
  Σ' ευχαριστώ πολύ

  ΑπάντησηΔιαγραφή