Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

Ομαδική εργασία για το σπίτι: "ΦΡΟΥΤΑ ΑΠΟ ΧΑΡΤΟΚΟΥΤΑ!"

Από την αρχή της χρονιάς ήταν στο πλάνο της τάξης μας να γίνουν κάποιες ομαδικές εργασίες(project),μία σε κάθε τρίμηνο, προσαρμοσμένες στις δυνατότητες των παιδιών! 
Το δύσκολο κομμάτι ήταν ότι τα παιδιά έπρεπε να συναντηθούν σε ομάδες των 4 ατόμων σε ώρες εκτός σχολείου και στο σπίτι κάποιου παιδιού.
Σ'αυτό το σημείο πρέπει να ευχαριστήσω πολύ τους γονείς για τη συνεργασία και την...υπομονή τους, καθώς σε τέτοιες περιπτώσεις το σπίτι μετατρέπεται σε παιδική χαρά! 
Πρέπει να παραδεχτώ βέβαια ότι αυτός ήταν και ένας από τους στόχους, αφού είναι μία καλή ευκαιρία τα παιδιά να έρθουν σε επαφή και εκτός σχολείου, να παίξουν και να γνωρίσει το ένα το χώρο του άλλου!

-----------------------------------------------

Η πρώτη ομαδική εργασία έγινε στα πλαίσια της Ευέλικτης Ζώνης με θέμα τη "Διατροφή".
Η κάθε ομάδα πήρε από ένα χαρτόκουτο και σε περιθώριο περίπου 2 εβδομάδων έπρεπε να το μετατρέψουν σε κάποιο φρούτο της επιλογής τους με οποιοδήποτε τρόπο!


Η κάθε ομάδα παρουσίασε το έργο της, εξηγώντας τον τρόπο με τον οποίο εργάστηκαν, το μέρος που συναντήθηκαν, αν υπήρχε βοήθεια και κυρίως αν είχαν την ευκαιρία να παίξουν στη διάρκεια της συνάντησής τους!
Φράουλα
Κολοκύθα
Καρπούζι
Μήλο
Το αποτέλεσμα των εργασιών ήταν ΥΠΕΡΟΧΟ!
Όλα τα παιδιά αξίζουν ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ!!