Πέμπτη, 29 Μαΐου 2014

Φωτογραφίζοντας το χωριό!

Τη σημερινή μέρα την περιμέναμε πώς και πώς εδώ και μία εβδομάδα, αφού θα δεχόμασταν ιδιαίτερες επισκέψεις: την Ειρήνη Χαριτωνίδου (κοινωνική λειτουργό που ήρθε το τελευταίο διάστημα στο σχολείο μας και τη θεωρούμε πλέον μέλος της τάξης μας!)
και την Πετρίδου Μαριάννα (ψυχολόγο)!

Σκοπός της επίσκεψης ήταν ένα πρόγραμμα που θα πραγματοποιούσαμε και αφορούσε τη "Γνωριμία του τόπου μας μέσα από φωτογραφίες"!
Με άλλα λόγια θα γινόμασταν δημοσιογράφοι-φωτογράφοι! Οτιδήποτε μάς έκανε εντύπωση κατά τη διάρκεια της βόλτας, θα είχαμε την ευκαιρία να το φωτογραφίσουμε!


Η βόλτα ξεκίνησε με τις απαραίτητες διευκρινίσεις! Η κυρία Ειρήνη και η κυρία Μαριάννα μάς εξηγούν τι ακριβώς θα κάνουμε και πώς πρέπει να είναι η συμπεριφορά μας!

Στη συνέχεια κάναμε ένα μικρό μάθημα φωτογραφίας για να εξοικειωθούμε περισσότερο με τη φωτογραφική μηχανή, αφού θα ήταν το απαραίτητο εργαλείο μας για το...ρεπορτάζ!!

Ώσπου ήρθε η ώρα να τη χρησιμοποιήσουμε μόνοι μας!

Πρώτη μας στάση ήταν το παλιό μας σχολείο!

Ξαναθυμηθήκαμε το χώρο (αφού είχαμε περίπου ένα χρόνο να τον επισκεφτούμε!), γνωριστήκαμε με τα παιδιά του νηπιαγωγείου και καθίσαμε για λίγο στο χώρο τους! Να ευχαριστήσουμε πολύ για την φιλοξενία την κυρία Σοφία (νηπιαγωγό) καθώς και τα ίδια τα παιδιά!!

Αμέσως μετά ανταμοιφθήκαμε για τη συμπεριφορά μας με μία μικρή βόλτα στις κούνιες στην αυλή του νηπιαγωγείου!Συνεχίζοντας τη βόλτα μας, συναντήσαμε διάφορα ζωάκια και δε χάσαμε την ευκαιρία να τα φωτογραφίσουμε!


Περάσαμε από τον κεντρικό δρόμο του χωριού, προσπαθώντας να βρούμε το επόμενο αντικείμενο της φωτογράφισης!

Μετά από τόσο μεγάλη βόλτα, καθίσαμε στην κεντρική πλατεία να ξεκουραστούμε και να παίξουμε για λίγο στην παιδική χαρά!

Φεύγοντας από την παιδική χαρά, η κυρία Ειρήνη μάς συγκέντρωσε για να μας ενημερώσει για την επόμενη επίσκεψη, η οποία θα ήταν στο Κ.Α.Π.Η. του χωριού! 


Είχαμε μεγάλη περιέργεια να δούμε το χώρο και όταν μπήκαμε είδαμε πολλές φωτογραφίες από εκδηλώσεις ,εκδρομές, συναντήσεις, καθώς και ποιήματα για την τρίτη ηλικία!
Φεύγοντας ευχαριστήσαμε πολύ για τη φιλοξενία! 

Στο δρόμο της επιστροφής για το σχολείο, είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε και για τους πελαργούς, αφού το χωριό είναι γεμάτο από φωλιές πελαργών!! 

Περνώντας από την πλατεία φωτογραφηθήκαμε μπροστά από το κτίριο της κοινότητας των Μαγγάνων.
Τελευταία μας στάση ήταν η εκκλησία του χωριού, ο εξωτερικός χώρος της οποίας είναι γεμάτος λουλούδια!

Μία τελευταία φωτογραφία μπροστά στον υπέροχο κήπο της εκκλησίας!

Επιστρέφοντας στην τάξη, συζητήσαμε τις εντυπώσεις μας από τη βόλτα και ήρθε η ώρα που θα δίναμε τις ζωγραφιές μας στην κυρία Ειρήνη, όπως της είχαμε υποσχεθεί στην προηγούμενη επίσκεψη!

Η σημερινή βόλτα ήταν από τις καλύτερες μέσα στη χρονιά!
Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ προσωπικά στην Ειρήνη (ιδέα της οποίας ήταν η βιωματική αυτή άσκηση) και τη Μαριάννα για τη συνεργασία, καθώς έχουν βοηθήσει πολύ στη διαχείριση της τάξης και κυρίως έχουν κερδίσει την αγάπη των παιδιών! 

[Το συμπέρασμα που θα μπορούσα να βγάλω τόσο από τη σημερινή βόλτα, όσο και από τη γενικότερη συνεργασία το τελευταίο διάστημα είναι ότι πλέον είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ η παρουσία κοινωνικών λειτουργών και ψυχολόγων στο χώρο του σχολείου!!]


Περισσότερες φωτογραφίες με τα αποτελέσματα του ρεπορτάζ ΕΔΩ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου