Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Μανταλάκια+Χρήματα+Υπολογιστής=οι βοηθοί μας στην πρόσθεση!

Η επανάληψη αυτής της εβδομάδας στα Μαθηματικά αφορούσε την πρόσθεση! Χρησιμοποιήσαμε διάφορα υλικά, έτσι ώστε η επανάληψη να γίνει για ακόμα μία φορά...παιχνίδι!


Αρχικά πήραμε πλαστελίνη,την πλάσαμε σαν σκατζοχοιράκι και κάναμε επανάληψη στην πρόσθεση βάζοντας ξυλάκια αρίθμησης για αγκάθια!







Στη συνέχεια πήραμε τα μανταλάκια(μία ιδέα από:http://www.teachersnotebook.com/teachingtips/92) αριθμημένα απο το 0-10 και ένα ξυλάκι αρίθμησης με τα σύμβολα της πρόσθεσης.

Στο ξυλάκι βάλαμε πρώτα το αποτέλεσμα που θέλαμε και μετά προσπαθήσαμε να βρούμε τι συνδυασμούς θα μπορούσαμε να κάνουμε..





Το επόμενο βήμα ήταν τα χρήματα!Πλαστικοποιημένες κάρτες με κέρματα του 1 και 2 ευρώ και χαρτονομίσματα των 5 ευρώ.

Μοιράστηκαν στα παιδιά τυχαία διάφορα νομίσματα που έπρεπε να τα υπολογίσουν και μετά παίξαμε "βόλτα στα μαγαζιά"!Εγώ ήμουν η πωλήτρια,τα παιδιά οι πελάτες και ζητούσα ποιο παιδί μπορεί να αγοράσει π.χ. το αρκουδάκι που κάνει 7 ευρώ!



Αφού τα καταφέραμε πολύ καλά στη βόλτα μας στα μαγαζιά,ήρθε η ώρα της ανταμοιβής!Αφήσαμε τα πλαστικά χρήματα και περάσαμε στα (σχεδόν!) αληθινά!

Κάναμε και πάλι τους υπολογισμούς και προσθέσεις όπως προηγουμένως...

Και τέλος τα...φάγαμε όλοι μαζί, αφού ήταν σοκολατένια!!



Με αφορμή την επανάληψη της πρόσθεσης,είχαμε την ευκαιρία να αποκτήσουμε την πρώτη μας επαφή με τον υπολογιστή!Προσπαθήσαμε να βρούμε τους αριθμούς στο πληκτρολόγιο,κάτι που μας έκανε ιδιαίτερα χαρούμενους!













Αξίζει πραγματικά ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στα παιδιά,αφού τα κατάφεραν πάρα πολύ καλά και έκαναν τη δασκάλα τους πάρα πολύ περήφανη!!!:)