Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου 2013

Μικροί και μεγάλοι ζαχαροπλάστες εν...τάξη!!


Η σημερινή μέρα ήταν από τις καλύτερες μέσα στη χρονιά!Την τελευταία ώρα περιμέναμε στην τάξη τους γονείς και όλοι μαζί θα ετοιμάζαμε κεράσματα για τη Χριστουγεννιάτικη γιορτή!Οι υπέροχες μαμάδες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και αφού συγκεντρωθήκαμε, ξεκίνησε η...δημιουργία!!


Η πρόσκληση για τους γονείς


Προτού όμως έρθουν οι γονείς, έπρεπε να γίνει κάποια προετοιμασία!Έτσι λοιπόν, βάλαμε Χριστουγεννιάτικη μουσική,ετοιμάσαμε το τραπέζι με τα υλικά και ήμασταν έτοιμοι να τους υποδεχτούμε! 

Σε μία τέτοια συνάντηση δε θα μπορούσε να μην υπάρχει κέρασμα και για τους γονείς και για τα παιδιά!
Για τους γονείς ζεστό Χριστουγεννιάτικο κρασάκι (ευχαριστώ πολύ την αγαπημένη φίλη και συνάδελφο Ιωάννα Χατσίκου για τη συνταγή!) και για τα παιδιά ποτηράκια-χιονάνθρωποι με ποπ κορν!(Ιδέα από το 
http://www.pinterest.com/)


Αρχικά κόψαμε αλμυρές μπατονέτες (στικς)σε μικρά κομματάκια,καθώς αυτά θα γινόταν αργότερα τα χέρια για το χιονάνθρωπο!Σ'αυτό το σημείο υπήρχαν αρκετές απώλειες καθώς δε μπορέσαμε να αντισταθούμε και φάγαμε μερικά!:)Τα υλικά που χρειάστηκαν-εκτός από αυτά που φαίνονται στη φωτογραφία- ήταν ζαχαρούχο γάλα και ινδοκάρυδο!

Στην ώρα τους ήρθαν και οι μαμάδες και πιάσαμε κατευθείαν δουλειά!Χωριστήκαμε σε δύο ομάδες:η μία ομάδα θα ασχολούνταν με τη μερέντα και η άλλη με το ινδοκάρυδο και το ζαχαρούχο γάλα!
Σε μικρές θήκες για τρούφα βάλαμε μερέντα και τα παιδιά συνέχισαν με τη διακόσμηση...

...πασπάλισαν πάνω από τη μερέντα χρωματιστή τρούφα!
Η δεύτερη ομάδα ασχολήθηκε με τους χιονάνθρωπους!Ανακατέψαμε ζαχαρούχο γάλα με ινδοκάρυδο και αρχίσαμε να πλάθουμε μικρά μπαλάκια!


Σε όλη τη διαδικασία τα παιδιά ήταν πολύτιμοι βοηθοί, καθώς τοποθετούσαν τα χέρια (μπατονέτες) και τα μάτια (σταγόνες κουβερτούρας) στους χιονάνθρωπους!
Ούτε και εδώ μπορέσαμε να αντισταθούμε στη σοκολάτα, αφού αρκετά "μάτια'...φαγώθηκαν!!


Μερικές φωτογραφίες από τη σημερινή μέρα!


Φυσικά ό,τι περίσσεψε το έφαγαν τα παιδιά!!Έτοιμα τα γλυκά μας!!

Έτοιμα και τα χιονανθρωπάκια!!

Πραγματικά πρέπει να πω ότι αξίζουν ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ όλες οι μαμάδες και οι γιαγιάδες,αφού αποδείχτηκαν μεγάλα ταλέντα!!!
Ένα μεγάλο ευχαριστώ και σε όσους γονείς δεν κατάφεραν να είναι μαζί μας, αλλά μας έφεραν όλα τα υλικά που τους ζητήθηκαν!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου