Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Έπαινος και τιμωρία...!

Μία πολύ ωραία ιδέα διαχείρισης τάξης και ελέγχου συμπεριφοράς είχε η αγαπημένη συνάδελφος και φίλη Ιωάννα Χατσίκουhttp://taksiasterati.blogspot.gr/2013/11/blog-post_11.html#.UpN2u8S-069),την οποία και ευχαριστώ πολύ προσωπικά!
Αν και λίγο διαφοροποιημένο,το ξεκινήσαμε σήμερα και για πρώτη μέρα και ως κάτι διαφορετικό υπήρχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τα παιδιά!


Οι καρτέλες συμπεριφοράς με τη σειρά!Τα μανταλάκια αντιστοιχούν στο όνομα κάθε παιδιού και τοποθετούνται στην αρχή της ημέρας στο σημείο εκκίνησης που είναι η καρτέλα
"Έτοιμος-η να μάθω"


Στη διάρκεια της ημέρας τα μανταλάκια ανεβοκατεβάινουν ανάλογα με τη συμπεριφορά του κάθε παιδιού.


Σε κάθε θρανίο υπάρχει αυτό το σημειωματάριο συμπεριφοράς που το κάθε παιδί σημειώνει στο τέλος της ημέρας το σημείο που θα σταματήσει το μανταλάκι.

Στο σημειωματάριο συμπεριφοράς φαίνονται οι ίδιες καρτέλες του πίνακα και οι μέρες της εβδομάδας, αφού κάθε μέρα θα πρέπει να σημειώνουμε πού θα τερματίσει το μανταλάκι μας! (Επίσης είναι μία καλή ευκαιρία να μάθουμε να αναγνωρίζουμε και τις μέρες!)




Αν ένα παιδί καταφέρει με τη συμπεριφορά του και τσεκάρει πέντε συνεχόμενες μέρες (Δευτέρα-Παρασκευή) στο κουτάκι "Εξαιρετική συμπεριφορά" ,ανταμείβεται με μία κάρτα επιβράβευσης!

Κάρτες επιβράβευσης!
Το παιδί που θα καταφέρει να έχει όλη την εβδομάδα εξαιρετική συμπεριφορά επιλέγει (τυχαία) μία από τις κάρτες και τη Δευτέρα την...εξαργυρώνει!



Η κάρτα "Το όνομά μου γράφεται στο αστέρι" αντιστοιχεί στο αστέρι του πίνακα που περιμένει ένα όνομα,το οποίο θα παραμείνει γραμμένο για ολόκληρη την ημέρα!

Μετάλλιο επιβράβευσης!



Αν όμως κάποιο παιδί συμπληρώσει μέσα στην εβδομάδα πέντε κουτάκια από την καρτέλα "Σκέψου το" και κάτω,που σημαίνει οτι η συμπεριφορά του δεν ήταν τόσο σωστή, τότε επιλέγει από τις κάρτες τιμωρίας...

Κάρτες τιμωρίας...