Τετάρτη, 31 Μαΐου 2017

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΝΗΠΙΩΝ:Το χρυσό κλειδί της Πρώτης!

Αυτές τις μέρες δεχτήκαμε μία πολύ ιδιαίτερη και ευχάριστη επίσκεψη!
Στα πλαίσια του προγράμματος "Μετάβαση των νηπίων στο Δημοτικό", υποδεχτήκαμε τα παιδιά του 2ου Νηπιαγωγείου Κασσανδρείας- μαζί με τη νηπιαγωγό Ελένη Τουλιοπούλου και την κοινωνική λειτουργό Χριστιάνα Κουκαλιώτη- τα οποία την επόμενη σχολική χρονιά θα είναι πλέον στο Δημοτικό!
[Ευχαριστώ ιδιαίτερα τον Αντώνη Χασάπη για τη συμμετοχή και τη βοήθεια στο πρόγραμμα!] Η προετοιμασία ξεκίνησε μερικές μέρες νωρίτερα, ώστε να είμαστε έτοιμοι για τη μεγάλη μέρα!!
Αφού έφτασαν οι...καλεσμένοι μας,συγκεντρωθήκαμε όλοι στο χώρο της Α' τάξης, παραχωρώντας τη θέση μας στα θρανία, στα παιδιά του νηπιαγωγείου!

Ακολούθησε συζήτηση στην τάξη, για τις πρώτες εντυπώσεις και ξεκινήσαμε την πρώτη δραστηριότητα!

Κάθε παιδί είχε μπροστά του μία τσάντα, μέσα στην οποία υπήρχαν τα εξώφυλλα από βιβλία της Α' τάξης! Αφού συζητήσαμε για ποιο λόγο χρειαζόμαστε όλα αυτά τα βιβλία και τι μαθαίνουμε μ'αυτά, ζητήσαμε τη βοήθεια των παιδιών της Α' τάξης!
Οι μεγάλοι, βοήθησαν τους μικρούς να αντιγράψουν το όνομα από κάθε βιβλίο και να ξανατοποθετήσουν τα βιβλία στην τσάντα τους!


Κλείνοντας τη δραστηριότητα, παρουσιάσαμε τα βιβλία στις πραγματικές τους διαστάσεις.
Και μετά από την εξαιρετική συνεργασία πρώτης και νηπιαγωγείου, η τσάντα ήταν έτοιμη!
[Η ιδέα από το
pinterest!]

Στη συνέχεια, δεχτήκαμε ερωτήσεις από τα παιδιά του Νηπιαγωγείου, σχετικά με τα μαθήματα και το πώς περνάμε στο Δημοτικό και απαντήσαμε σε ένα ερωτηματολόγιο που είχαν ετοιμάσει! Η επόμενη δραστηριότητα αφορούσε ξενάγηση στους χώρους του σχολείου! Επιστρέφοντας από την ξενάγηση, μας περίμενε μία έκπληξη! Το Νηπιαγωγείο είχε ετοιμάσει δωράκια για το κάθε παιδί της πρώτης! Τελευταία δραστηριότητα ήταν μία πολύ σημαντική απονομή!
Τα παιδιά του νηπιαγωγείου παρέλαβαν
το "Χρυσό κλειδί της Πρώτης"!
[Το κλειδί από ΕΔΩ] Η συνάντηση αυτή δε θα μπορούσε να κλείσει χωρίς κέρασμα για τους φιλοξενούμενους! Για ακόμα μία φορά οι γονείς ήταν δίπλα μας και ανέλαβαν να γεμίσουν το τραπέζι μας!
Ένα μεγάλο ευχαριστώ για την εξαιρετική συνεργασία!!Ευχαριστώ ιδιαίτερα όλους τους συναδέλφους για την πραγματοποίηση της επίσκεψης και επίσημα πλέον δίνουμε ραντεβού με τα παιδιά το Σεπτέμβριο!

1 σχόλιο: