Τρίτη, 14 Μαρτίου 2017

Πίσω στο χρόνο!

Αφορμή για την παρακάτω δραστηριότητα ήταν το κεφάλαιο των Μαθηματικών "Ο χρόνος"! 
Στην πρώτη σελίδα (βλέπε στη συνέχεια) υπάρχει μία σειρά εικόνων για το πέρασμα του χρόνου, που καλούμαστε να περιγράψουμε!

Προχωρώντας ένα βήμα παρακάτω, φέραμε φωτογραφίες από τη βρεφική μας ηλικία και συζητήσαμε τις αλλαγές που έχουν γίνει σε μας τους ίδιους από τότε μέχρι τώρα!
Ήταν επίσης μία ευκαιρία να δούμε τους συμμαθητές μας πώς ήταν μωρά, να γνωριστούμε περισσότερο και να περιγράψουμε την ιστορία της φωτογραφίας!

Μ'αυτόν τον τρόπο, νομίζοντας ότι παίζουμε, πετύχαμε δύο στόχους:
-κατανόηση του κεφαλαίου
-ενίσχυση προφορικού λόγου κατά τη διάρκεια της περιγραφής!

Το κεφάλαιο "Ο χρόνος"Τέλος, παρακολουθήσαμε το παρακάτω βίντεο από το blog "Ποδήλατο" , στο οποίο ο χρόνος τρέχει ιδιαίτερα γρήγορα!
Και συγκεκριμένα...85 χρόνια σε 40 δευτερόλεπτα!!
2 σχόλια:

 1. Πολύ ωραίες οι δραστηριότητες!! Επειδή είμαι συνάδελφος θέλω να σας ρωτήσω το εξής: κάθε φορά που πάω να κάνω στην τάξη μου το μάθημα με παιχνίδια τα παιδιά αρχίζουν και αναστατώνονται με αποτέλεσμα να δημιουργείται μια χαώδης κατάσταση που δεν μπορώ να την ελέγξω. Καταλήγουμε να μην βγαίνουν τα παιχνίδια λόγω της φασαρίας που επικρατεί και χάνουμε πολύτιμο χρόνο. Είναι πολλά τα παιδιά (22) και ίσως φταίει αυτό αλλα πρώτη φορά μου συμβαίνει τέτοιο πράγμα. Δηλαδή δεν μπορώ καλά-καλά να εξηγήσω το παιχνίδι. Εσας σας έχει συμβεί ποτέ αυτό και πως το διαχειριστήκατε:

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σ' ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!Η αλήθεια είναι ότι όταν γίνονται παιχνίδια στην τάξη δεν υπάρχει ποτέ ησυχία!!:) Βοηθάει πολύ αν χωριστούν σε ομάδες. Επίσης μπορείς να εφαρμόσεις τον παρακάτω τρόπο διαχείρισης: http://prwtikasetina.blogspot.gr/2016/10/vs.html
   Έχει πολύ καλά αποτελέσματα κυρίως σε μικρές τάξεις!
   Ελπίζω να σε βοήθησα!

   Διαγραφή