Δευτέρα, 20 Οκτωβρίου 2014

Τουίστερ στην τάξη!

Σήμερα στην τάξη μας αποκτήσαμε ένα πολύ εύκολο (στο στήσιμο) και ευχάριστο επιδαπέδιο παιχνίδι!Αυτό που χρειάζεται για την κατασκευή είναι τέσσερα χρωματιστά αυτοκόλλητα ρολά και ένα αυτοσχέδιο ταμπλό!
[Κόβουμε τέσσερις κύκλους από κάθε χρώμα, τους κολλάμε στο δάπεδο και ξεκινάει το παιχνίδι!!]


Αρχικά, κάποιο παιδί (ο διαιτητής!) γυρίζει το βελάκι του ταμπλό! Το κάθε παιδί πρέπει να ισορροπήσει χρησιμοποιώντας μόνο τα χέρια και τα πόδια του (όχι γόνατα!) πάνω στο χρώμα που του έτυχε!


 Εκτός από παιχνίδι, είναι και ένας διασκεδαστικός τρόπος να εξασκήσουμε ορισμένες δεξιότητες όπως:
-Ισορροπία
-Συντονισμό κινήσεων
-Δημιουργική σκέψη
-Υπολογισμό απόστασης και "καλύτερης λύσης"
-Συγκέντρωση
-Υπομονή
-Επιδεξιότητα κινήσεων
-Συνείδηση του σώματος
-Συνείδηση της θέσης σε σχέση με του συμπαίκτη
-Κατανόηση των εννοιών "δεξί-αριστερό"

[Περισσότερες πληροφορίες για το παιχνίδι ΕΔΩ!]

Με αφορμή την τελευταία δεξιότητα και επειδή λίγο δυσκολευόμαστε ακόμα να βρούμε ποιο είναι το δεξί και ποιο το αριστερό, αφήσαμε το βιβλίο των μαθηματικών στις τσάντες και επικεντρωθήκαμε σ'αυτές τις έννοιες!2 σχόλια:

  1. υπεροχο παιχνιδι !! συγχαρητηρια!!! θα μπορουσατε σας παρακαλω πολυ να μου στειλετε το αρχείο με το ταμπλο που χρησιμοποιήσατε στο εμαιλ μου? το email μου ειναι antonia_aivalaki92@hotmail.com! ευχαριστω πολυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. περοχο παιχνιδι !! συγχαρητηρια!!! θα μπορουσατε σας παρακαλω πολυ να μου στειλετε το αρχείο με το ταμπλο που χρησιμοποιήσατε στο εμαιλ μου? το email μου ειναι antonia_aivalaki92@hotmail.com! ευχαριστω πολυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή