Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Οι ειδήσεις του "Αυ" και του "Ευ"!

Την προηγούμενη εβδομάδα ασχοληθήκαμε με ένα από τα πιο δύσκολα μαθήματα του βιβλίου,τα δίψηφα φωνήεντα ευ και αυ! Αν και η ανάγνωση λέξεων μ'αυτά τα δίψηφα είναι περισσότερο θέμα επανάληψης και εξάσκησης, προσπαθήσαμε να το μετατρέψουμε σε παιχνίδι και συγκεκριμένα σε...ειδήσεις!


Πήγαμε λοιπόν στην αίθουσα εκδηλώσεων-γυμναστήριο του σχολείου και ένας-ένας δημοσιογράφος διάβαζε από μία πρόταση,στις οποίες υπήρχαν αυ και ευ!



Οι ειδήσεις όμως δεν τελείωναν μόνο στην ανάγνωση της πρότασης,αλλά έπρεπε να την εμπλουτίσουμε  και με ρεπορτάζ! Αφού διαβάζαμε την πρόταση, σειρά έπαιρνε η παντομίμα!Έπρεπε να δείξουμε με κινήσεις την πρόταση που διαβάσαμε!




 Στη συνέχεια, είπαμε να εκμεταλλευτούμε τα παιχνίδια που αποκτήσαμε φέτος στο σχολείο μας!

Μπήκαμε σε μία σειρά και ο σκοπός του παιχνιδιού ήταν να διαβάσουμε σωστά τις λέξεις (πάντα με ευ και αυ!) ώστε να καταφέρουμε να περάσουμε στο επόμενο επίπεδο...

Πιο συγκεκριμένα, είχαμε μπροστά μας μία λίστα με λέξεις και ο καθένας μας έπρεπε να διαβάσει σωστά τη λέξη που του τύχαινε ώστε...

...να καταφέρει να περάσει γρήγορα μέσα από τη σαρανταποδαρούσα

Σ'αυτό το στάδιο, έπρεπε να ξαναδιαβάσουμε ακόμα μία λέξη και να φύγουμε γρήγορα στην τσουλήθρα!





 Τέλος επιστρέψαμε στην τάξη για να παίξουμε ένα τελευταίο παιχνίδι.

Χωριστήκαμε σε δύο ομάδες και η κάθε ομάδα πήρε από 2 καρτέλες με το αυ (όπως φαίνεται στην εικόνα) και  λέξεις που έχουν μέσα και τους 2 τρόπους ανάγνωσης (αφ και αβ)! 

Αυτό που έπρεπε να κάνουμε ήταν να διαβάσουμε σωστά τις λέξεις και να τις τοποθετήσουμε στη σωστή καρτέλα!




Περισσότερα παιχνίδια με το Ευ και Αυ (που δεν προλάβαμε να παίξουμε στην τάξη!) στο: