Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Ομαδική εργασία για το σπίτι: "ΠΑΖΛ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΦΑΒΗΤΑ"

Από την αρχή της χρονιάς ήταν στο πλάνο της τάξης μας να γίνουν κάποιες ομαδικές εργασίες(project),μία σε κάθε τρίμηνο, προσαρμοσμένες στις δυνατότητες των παιδιών! 
Το δύσκολο κομμάτι ήταν ότι τα παιδιά έπρεπε να συναντηθούν σε ομάδες των 3 ή 4 ατόμων σε ώρες εκτός σχολείου και στο σπίτι κάποιου παιδιού.
Σ'αυτό το σημείο πρέπει να ευχαριστήσω πολύ τους γονείς για τη συνεργασία και την...υπομονή τους, καθώς σε τέτοιες περιπτώσεις το σπίτι μετατρέπεται σε παιδική χαρά! 
Πρέπει να παραδεχτώ βέβαια ότι αυτός ήταν και ένας από τους στόχους, αφού είναι μία καλή ευκαιρία τα παιδιά να έρθουν σε επαφή και εκτός σχολείου, να παίξουν και να γνωρίσει το ένα το χώρο του άλλου!



Ενώ λοιπόν στο Α' τρίμηνο ασχοληθήκαμε με τις εποχές, αυτή τη φορά το θέμα ήταν η Αλφαβήτα μέσα από ένα παζλ! Έπρεπε να βρούμε σωστά τα κομμάτια και στη συνέχεια να κολλήσουμε το παζλ σε ένα χρωματιστό χαρτόνι, ώστε να μοιάζει με καδράκι!
Για να έχει πιο πολύ ενδιαφέρον η εργασία μας, το παζλ ήταν μία φωτογραφία από την τάξη μας, ύστερα από μία δραστηριότητα για τα γράμματα!
Μεγεθύναμε τη φωτογραφία, τονίσαμε με μαρκαδόρο τα γράμματα,τη μετατρέψαμε σε παζλ...

...κόψαμε τα κομμάτια και τα πλαστικοποιήσαμε!


Αφού χωριστήκαμε σε 3 ομάδες, κανονίστηκε ο τόπος και η ώρα της συνάντησης μέσα στο Σαββατοκύριακο! 
Τη Δευτέρα ήταν η μέρα που θα γινόταν από τις ομάδες η παρουσίαση της εργασίας!
Το αποτέλεσμα όλων των εργασιών ήταν ΥΠΕΡΟΧΟ!!






Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, τα παιδιά εξήγησαν πώς έκαναν την εργασία και περιέγραψαν με ενθουσιασμό κυρίως το πώς πέρασαν σ'αυτήν τη συνάντηση και τα παιχνίδια που έπαιξαν!